Over Sietske

Mijn naam is Sietske Osinga, 56 jaar jong. Woonachtig net buiten IJhorst in het prachtige Reestdal. Ik geniet van de natuur, de rust en mijn knusse huis. Ik hou me erg veel bezig met mijn vriendschappen, spiritualiteit en diepgang. Een aantal jaren geleden kwam mijn vriend in mijn leven als slagroom op de taart. Ik ben een gelukkig mens.

Van fysiotherapeute naar holistisch craniosacraaltherapeute

Als net afgestudeerd fysiotherapeute ben ik in 1988 vertrokken naar Zwitserland, waar ik uiteindelijk meer dan 21 jaar vertoefde. Het is in Zwitserland, waar ik door een burnout in aanraking kwam met de craniosacraaltherapie. Het was voor mij een verademing toen ik in aanraking kwam met deze verfijnde behandelmethode. Ik kon eindelijk handen en voeten geven aan mijn hoogsensitiviteit, sterke intuitie, als ook helende handen. Alles viel op zijn plek.

Craniosacraaltherapie is een zachte, energetische en bijna meditatieve vorm van lichaamsgerichte therapie.                                Ik vind het plezierig ruim de tijd te nemen voor iemand, dieper op de problematiek in te gaan en op meerdere niveaus te ‘helen’. Craniosacraaltherapie loont zich hier uitermate voor, omdat je heel erg gaat vertragen en je telkens weer wordt uitgenodigd diep naar binnen te gaan en te voelen. Het zenuwstelsel komt erbij heerlijk tot rust.

Als ik bezig ben met een craniosacraaltherapiebehandeling neem ik op een diepere en fijnere manier spanningen en processen waar in het lichaam. Ik voel duidelijk waar fysieke, energetische of emotionele blokkades zitten. Samen met het gesprek dat er altijd aan voorafgaat kom ik duidelijker tot de kern van het probleem.

Van 2009 tot eind 2011 heb ik de opleiding craniosacraaltherapie in Zürich (Zwitserland) gevolgd. Van 2013 tot eind mei 2016 heb ik een opleiding gevolgd in biodynamische craniosacraaltherapie en prenataaltherapie in Schondorf a. Ammersee in Zuid-Duitsland, en integreer beide craniosacraaltherapievormen in mijn behandelingen. In 2012 ben ik gestart met mijn eigen Praktijk De helpende Hand. Deze bevindt zich in IJhorst (Overijssel).

Van therapeut naar begeleider van mensen op hun pad.

Veel later ben ik op een geheel holistische of integrale manier naar de mens en alles eromheen gaan kijken. Ik ging voelen wat de persoon nodig heeft in al zijn facetten. Veel meer holistisch dus. Ik heb regelmatig zelf deelgenomen aan meerdere familieopstellingen, zowel in Zwitserland als in Nederland. Omdat ik er zo de meerwaarde van zag, heb ik het verweven in mijn behandelingen. Het geeft zoveel meer inzichten in iemands karakter en problematiek. Het loslaten van zaken die hem of haar niet meer dienen, en niet bij diegene horen geeft ruimte voor nieuwe mogelijkheden en kwaliteiten in het dagelijkse leven.

De waardevolle Vrouw is ontstaan.

Een paar maanden terug, eind zomer 2021 voelde ik sterk de behoefte om mijn focus nog meer te verleggen naar vrouwen. Vrouwen tussen de 30 en 60, wel of niet werkzaam, volop in het leven staande. Die niet lekker in hun vel zitten. Die bijna tegen een burnout aanlopen, die te kampen hebben met angsten of depressies. Die het waard zijn om zichzelf weer als waardevolle vrouwen te gaan ervaren.

Het ontstaan van dit bedrijf ging parallel aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Sinds mijn terugkomst in Nederland heb ik behoorlijk wat ups en downs gekend. In het begin vooral diepe dalen. Mijn verhaal hierover heb ik uit de doeken gedaan in de blog ‘ Van waardeloos naar een waardevolle Vrouw’. Zo werd de naam van mijn nieuwe bedrijf ‘De waardevolle Vrouw’ geboren.

Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie CAT (www.catcollectief.nl). Bij de CAT beroepsorganisatie kunt u terecht bij klachten over mij of mijn behandeling. Voor het tuchtrecht kunt u terecht bij de stichting TCZ: Tuchtrecht Complementaire Zorg. (www.tcz.nu).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *