Over Sietske Osinga

Mijn eigenlijke basis is de fysiotherapie waarin ik 30 jaar heb gewerkt. Bijna 21 jaar heb ik in Zwitserland gewerkt in verschillende praktijken en een ziekenhuis als fysiotherapeute. Dit gaf mij een hele goede basis mee voor hetgeen ik nu doe.

Van fysiotherapeute naar holistisch craniosacraaltherapeute

Het is in Zwitserland, waar ik door een burnout in aanraking kwam met de craniosacraaltherapie. Het was voor mij een verademing toen ik in aanraking kwam met deze verfijnde behandelmethode. Ik kon eindelijk handen en voeten geven aan mijn hoogsensitiviteit, sterke intuitie, als ook helende handen.

Craniosacraaltherapie is een zachte, energetische en bijna meditatieve vorm van lichaamsgerichte therapie.                                Ik vind het plezierig ruim de tijd te nemen voor iemand, dieper op de problematiek in te gaan en op meerdere niveaus te ‘helen’. Craniosacraaltherapie loont zich hier uitermate voor, omdat je heel erg gaat vertragen en je telkens weer wordt uitgenodigd diep naar binnen te gaan en te voelen. Het zenuwstelsel komt erbij heerlijk tot rust.

Als ik bezig ben met een craniosacraaltherapiebehandeling neem ik op een diepere en fijnere manier spanningen en processen waar in het lichaam. Ik voel duidelijk waar fysieke, energetische of emotionele blokkades zitten. Samen met het gesprek dat er altijd aan voorafgaat kom ik duidelijker tot de kern van het probleem.

Van 2009 tot eind 2011 heb ik de opleiding craniosacraaltherapie in Zürich (Zwitserland) gevolgd. Van 2013 tot eind mei 2016 heb ik een opleiding gevolgd in biodynamische craniosacraaltherapie en prenataaltherapie in Schondorf a. Ammersee in Zuid-Duitsland, en integreer beide craniosacraaltherapievormen in mijn behandelingen. In 2012 ben ik gestart met mijn eigen Praktijk De helpende Hand. Deze bevindt zich in IJhorst (Overijssel).

Van therapeut naar begeleider van mensen op hun pad.

Nu kijk ik op een geheel holistische of integrale manier naar de mens en voel wat de persoon nodig heeft in al zijn facetten.                          Ik voel het als mijn opgave en passie mensen te begeleiden op hun pad. Een persoonlijk pad naar meer inzichten, wijsheid en volledige acceptatie van zichzelf. Ook het loslaten van zaken die hem of haar niet meer dienen en plaats te maken voor nieuwe mogelijkheden in het dagelijkse leven.

Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie CAT (www.catcollectief.nl). Bij de CAT beroepsorganisatie kunt u terecht bij klachten over mij of mijn behandeling. Voor het tuchtrecht kunt u terecht bij de stichting TCZ: Tuchtrecht Complementaire Zorg. (www.tcz.nu).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *