Natuurgeneeskunde

Je gezondheid optimaliseren middels de juiste voeding en leefstijl, manuele lymfedrainage en massage.

 

De snelste manier om een boost te krijgen in je gezondheid, is om je voedingspatroon en leefstijl aan te passen. Al in een paar weken zul je resultaten bemerken. Het kost in het begin enigszins moeite en doorzettingsvermogen, maar al snel zul je zien, dat het je vrij gemakkelijk afgaat.

Mijn taak is om je hierbij te begeleiden, bij het veranderen en verbeteren van je voedingspatroon. Een goede  gevarieerde voeding waarborgt je fysieke en geestelijke gezondheid. Inzicht en kennis hierover en het zetten van logische stappen hierin, maakt dat je je fysiek veel vitaler zult gaan voelen. Tevens ga je gemakkelijker overtollig vet verliezen. Je lichamelijke klachten, maar ook geestelijk onwelzijn verdwijnen.

Leefstijl wil niet anders zeggen, dan bekijken in hoeverre jij voldoende rust neemt, hoe jouw slaap is, je voeding, of er een goede balans is tussen stress (gezonde) en ontspanning. Hoe ga je om met stress? Maar ook: hoe het zit met bewegen bij jou? Al beweeg je je maar 30 minuten per dag, dan ben je in ieder geval al erg goed bezig.

Wat ik tevens doe, en daar heb ik in het jaar 2019 een bijscholing in gevolgd, is manuele lymfedrainage. Erg prettig en zacht om te ondergaan, en zeer efficient bij tal van problemen op fysiek gebied. Zij het pijn, zij het vasthouden van overtollig vocht, zij het als begeleiding na operaties en als drainage bij bepaalde aandoeningen, zoals bv. reuma. Dit is tevens een goed middel om al de afvalstoffen die vrij komen na bv een dieet en/of reinigingskuur goed en snel af te laten voeren. Ik doe het uiterst verfijnd, en er is meestal direct daarna resultaat voelbaar.

Wat ik vanuit mijn ervaring als fysiotherapeute nog steeds doe, is de klassieke massage, soms vermengd met bindweefselmassage, om beter door te dringen in de diepere lagen. De aandacht gaat niet alleen uit naar het ziektebeeld of  het lichaamsdeel waar zich een ongeval heeft voorgedaan, of overbelastingsverschijnselen zijn ontstaan, maar vooral naar de persoon en de manier waarop hij of zij de klachten ervaart. Ik kijk naar de verschillende lagen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel en de uitwerking daarvan op de klachten. Hierdoor komt er inzicht in de klachten en de ontstaanswijze ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *