Blog

2 days ago

Praktijk De helpende Hand

We zijn er klaar voor om je te ontvangen. Wees welkom. En laat je verrassen op Kerstrondje Oldemarkt Met Richtje Doeven, Petra Schoonhoven en Sietske OsingaWij zijn klaar om jullie te ontvangen.
Als je hier bent geweest.
Is je Kerstrondje Oldemarkt compleet.
Wees welkom.
Namens Sietske Osinga, Petra Schoonhoven en Richtje Doeven-Terpstra.
...

View on Facebook

KERSTRONDJE OLDEMARKT

Overmorgen is het zover. Richtje Doeven-Terpstra, Petra Schoonhoven en ik...Sietske Osinga gaan u verrassen, testen en mogelijk een korte behandeling geven. Er is veel mogelijk op deze dag. Grijp deze kans. Zie het als een aangename warme gratis kennismaking met onze kwaliteiten, specialiteiten en wijsheden.

Informatie over deze kerstmarkt vind je op www.kerstrondjeoldemarkt.nl. Op deze site is de folder met de adressen te downloaden. Wij bevinden ons in het buitengebied van Oldemarkt, op de IJsselhammerweg 10 te IJsselham, waar Richtje Doeven-Terpstra woont en praktijk voert. U hoeft zich van tevoren niet aan te melden. Kom gerust binnenlopen, wij staan voor u klaar vanaf ca. 10.30 tot ca. 16.30 uur.

Tot gauw.
...

View on Facebook

CRANIO EN KOESTEREN

Ik wil met dit bericht ook eens die mensen belichten, die niet persé zelf één of andere aandoening hebben, maar die altijd klaar staan voor de ander, die veel zorg hebben voor een ander uit de naaste omgeving, die zichzelf neigen weg te cijferen. En die het misschien ook wel eens over de schoenen loopt.

Ook deze mensen hebben zorg en aandacht nodig, juist deze mensen. Zij zijn heel waardevol en kostbaar.

Lief mens, vergeet jezelf niet in het geheel, en gun jezelf ook de warmte en koestering die je als zo vanzelfsprekend aan een ander geeft. Laat je verwennen, je inbedden in warmte en fijne energie. Laad je weer op.

Er zijn allerlei manieren hiervoor, maar ik wil je ook eens wijzen op een hele fijne craniobehandeling waarbij je zo lekker diep wegzinkt in een warm bad. Je voelt je gedragen, geheeld, gekoesterd en opgeladen.

Gun jezelf zo'n mooi kado! Je bent het waard.
...

View on Facebook

CRANIO VOOR DE FIJNBESNAARDEN ONDER ONS.

Het zal de meeste mensen niet zijn ontgaan, de mededeling van de CZgroep van de zorgverzekeraars, om vanaf volgend jaar een aantal alternatieve geneeswijzen niet meer te vergoeden. Waaronder craniosacraaltherapie, wat ik hierna voor het gemak 'cranio' zal blijven noemen.

Het is erg jammer om bepaalde geneeswijzen weg te zetten als 'zweverig', 'ongrijpbaar' en daardoor 'niet efficient?'

Wie bepaalt dat? Dat is erg subjectief.

De resultaten hebben mogen bewijzen dat ook deze behandelmethodes wel degelijk erg doeltreffend zijn. Wellicht niet voor iedereen, maar voor een groeiende groep mensen wel.

Het is merkwaardig, dat in een tijd waarin de termen 'hooggevoeligheid', 'hoogsensitiviteit', 'nieuwetijdskinderen', en noem maar op steeds meer in de media verschijnen, en 'normaler' lijken te worden, dat er juist nu zo'n afkeer lijkt te ontstaan voor dit soort geneeswijzen. Althans...bij een bepaalde groep mensen.

Het is juist van de laatste tijd dat er steeds meer bewustzijn gekomen is, dat mensen wel heel verschillend zijn. Ieder persoon voelt, denkt en ervaart op zijn geheel eigen wijze. En alles is goed. Ieder persoon heeft daarbij ook zijn eigen ideale 'aanpak' nodig.

Stel....je zou de mensen gaan vergelijken met de dierenwereld, om wat concreter het verschil aan te geven tussen de wat grovere wezens en de wat verfijndere.

Ik denk dat een ieder zich wel kan voorstellen, dat een olifant een stevige massage erg fijn kan vinden...niks mis mee. Gezien zijn bouw kan hij dit goed verwerken en er ook wel van genieten.

Maar hoe zit het dan met de vlinders en libelles? Bij een massage, hoe verfijnd ook, wordt hier het één en ander beschadigd. Om het maar helemaal niet te hebben over genieten.

En nu komt het....Cranio zou voor dit wezentje uitermate geschikt zijn. Perfect zelfs. Juist omdat het zo heel verfijnd en zacht is, afstemmend en inlevend op het postuur en wezentje van deze diertjes. Overigens...ook de 'grofgebouwde' olifanten zouden heel veel profijt kunnen hebben van cranio. Als wezen kunnen ze wel degelijk heel fijngevoelig zijn. Het is aan de buitenkant niet altijd af te lezen met wat voor soort wezen je te maken hebt.

Om nu weer terug te komen bij de mensen...Je hebt ook onder de mensen de 'olifanten' en de 'vlinders en libelles'.

De mensheid wordt in zijn geheel zelfs steeds iets gevoeliger en fijnbesnaarder. Dat brengt steeds elke nieuwe generatie met zich mee. Is gewoon zo. Dan is het toch logisch en wenselijk dat er meer 'fijnbesnaardere' therapievormen komen?

Daarom....beste dames en heren van de zorgverzekeraars...wees blij en tevreden met het grote aanbod van geneeswijzen wat er momentaan is. Voor ieder wat wils. Maar laat alsjeblieft de keuze bij de mensen zelf. Dat kunnen ze heel goed.
...

View on Facebook